HAN Energiecolloquium op donderdag 15 juni 2017

Titel:Onderzoek naar elektriciteit uit zonne-energie in Utrecht
Spreker: Wilfried van Sark, Universiteit Utrecht
Datum: donderdag 15 juni, 12:00-12:45 uur
Plaats: R26, B1.12

Onderzoek naar elektriciteit uit zonne-energie in Utrecht

In het Energiecolloquium van donderdag 15 juni vertelt Dr. Wilfried van Sark over het onderzoek naar zonne-energie en fotovoltaische (PV) cellen dat wordt gedaan aan de Universiteit Utrecht.

Van Sark promoveerde in 1989 aan de Radboud Universiteit op zijn experimenteel onderzoek naar PV. Sinds 1999 werkt hij aan de Universiteit Utrecht als onderzoeker en docent. Zijn onderzoek richt zich in de breedste zin op het opwekken van elektriciteit uit zonne-energie, smart grids en zonneconcentratie. Recente studies omvatten onderwerpen als het monitoren van PV-systemen onder realistische gebruiksomstandigheden, het voorspellen van opbrengst, de invloed van variaties in het zonnespectrum en het ontwerp van luminescent solar concentrators, maar ook duurzame opwek van elektriciteit uit wind en geothermale bronnen.


Wilfried van Sark is onderzoeker en docent aan het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht.


Het Energiecolloquium

Het Energiecolloquium (gastcollege Duurzame energie) wordt circa tweemaal per maand georganiseerd door het Lectoraat Duurzame energie van de faculteit Techniek van de HAN, in het kader van het speerpunt 'Sustainable Energy and Environment'. Er worden steeds andere sprekers uit de private en publieke sector uitgenodigd die over wisselende energiethema's zullen spreken. Onderzoekers, docenten en studenten zijn welkom. Kijk voor een overzicht van de komende colloquia en meer informatie op http://han.vandersluys.nl/colloquia/